نکات کلیدی در نقاشی با رنگ روغن

نکاتی کلیدی برای “نقاشی با رنگ روغن”
در این نوشته سعی داریم نکاتی مفید و البته کلیدی را برای شما عزیزان علاقمند به نقاشی با رنگ روغن عنوان کنیم:
- روغن به کار رفته در رنگ روغن با روشهای مختلف تولید میشود که رایجترین آنها، جوشاندن بذر گیاه کتان و گرفتن روغن بزرک آن است. سپس این روغن را با مواد رنگی مخلوط میکنند. رنگدانهها نیز معمولاً با پایه سرب و کادمیوم یا سنتتیک و پلیمری هستند.
- زمان زیادی لازم است تا روغن روی بوم خشک شود، بنابراین فرصت کافی برای کار روی بوم خود را دارید. و این خصوصیت باعث تفاوت آن با بسیاری رنگهای دیگر میشود، چون نقاشی آنقدر خیس میماند تا نتایجی که با هیچ وسیله دیگری ممکن نیست را به وجود آورید و چنانچه کار خراب شد به سادگی میتوان رنگ خیس را با چاقو خراشید و یا با پارچه و تینر یا تربانتین پاک کرد.
- معمولیترین چیزی که بر روی آن نقاشی میکشند بوم است که در انواع کتانی، پنبهای و مقوایی است.
- برای مخلوط کردن رنگ از پالت استفاده میکنند که بهتر است هر دو طرف آن را روغن برزک بزنیم و بگذاریم خشک شود. با این کار دیگر رنگ به داخل آن نفوذ نمیکند و به راحتی میتوان رنگ را از روی پالت پاک کنیم.
- کشف رنگ روغن کمی شبیه به ورود به دنیای جدید است، رنگ روغن توسط نقاشان اهل فنلاند در قرن پانزدهم میلادی اختراع شد.
- روغن کتان نیز مانند دیگر روغن در برابر آب مقاومند. و برای پاک کردن آنها باید از تینر، تربانتین، اسکاتیف و… استفاده نمود.
- کاغذها و پارچههای آغشته به روغن و تینر و… به شدت آتش گیرند! آنها را پس از مصرف در آب یا در پلاستیک و در جای خنک قرار دهید.
- بسیاری از رنگ های روغنی دارای مواد شیمیایی سمی هستند. سرب در دراز مدت ما را در معرض ابتلا به سرطان قرار میدهد.پس بهتر است حتی الامکان از تماس مستقیم با دست در طولانی مدت جلوگیری شود.
- برای اینکه دستتان رنگی نشود ابتدا دستتان را با روغن وازلین یا روغن خوراکی چرب کنید سپس با رنگ کار کنید.
- رنگ روغن ﻧﻘﺎﺷﯽ از نظر ﻏﻠﻈﺖ ﺑﺎﯾﺪ در ﺣﺪی ﺑﺎﺷﻨﺪ ﮐﻪ ﻧﻘﺎش ﺑﺘﻮاﻧﺪ ﺑه راحتی ﺑﺎ آنﮐﺎر ﮐﻨﺪ. رنگ ﻧﺒﺎﯾﺪ آﻧﻘﺪر ﺷﻞ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺷﺮه ﮐﻨﺪ و ﻧﯿﺰ ﻧﺒﺎﯾﺪ آﻧﻘﺪر ﺳﻔﺖ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﻗﻠﻢﻣﻮ ﻧﺘﻮاﻧﺪ راﺣﺖ ﺣﺮﮐﺖ ﮐﻨﺪ.
منابع: کتاب تقاشی رنگ روغن برای استادان نوشته گزک کروتز/ اصول نقاشی رنگ روغن خوزه پارامون
ثبت نام دوره نقاشی رنگ روغن مقدماتی